marți, 24 ianuarie 2012

De ce sunt criticati vorbitorii motivationali?

In ultima vreme vad ca is fac aparitia fel de fel de “noi staruri” pe scena dezvoltarii personale, asa cum ii numeste Pera Novacovici si vad o multime de-a reactii pe retelele de socializare, de  multe ori nu foarte pozitive. Cele mai noi apartii de care am aflat sunt Vali Rotaru si Doru Pelivan, doi tineri ambitiosi.


“Crime, violuri, jafuri” sau “Crede in visul tau, poti sa obtii orice iti doresti, esti nemaipomenit”?

Primul set de mesaje le gasesti zilnic in toata mass media, al doilea set mesaje, ici colo pe cate un astfel de blog motivational. Iata de ce lasand la o parte analiza expertizei acestor persoane, trebuie sa zic ca ma bucur sa vad aparitia unor noi canale de comunicare cu mesaje pozitive. Personal cred ca negativismul cu care suntem bombardati zilnic in mass media are in spate un scop economic bine stabilit de cei ce conduc aceasta lume, dar despre asta voi scrie intr-un alt articol. Asadar daca mai citesti si 2,3 fraze optimiste/zi pe un astfel de blog este un lucru bun, care ajuta la diluarea negativismului acumulat in creier.

Critici pe retelele de socializare

A.D: Cum au ajuns Zig Ziglar, Brian Tracy, Tonny Robbins mari trainieri? si-au facut la 18 ani un blog sau si-au rupt oasele, tocit pantofii si indurat rejecturi pana au ajuns milionari si apoi au vazut ca cei din jur vor sa afle cum au reusit si au inceput sa isi ia din timpul de lucru si sa tina traininguri?

V.G: învață-i pe alții cînd tu deja ai ajuns la un nivel la care întradevăr să poți spune, da domnule, eu sunt cineva în viața asta, dar să înveți pe alții ceea ce citești din cărți, e o mare, mare prostie.

C.S: Cand iti ghideaza de mic taticu pasii, deschizand toate usile prin amenintari cu scoaterea dosarelului dinainte de ’89 la iveal cred si eu ca poti sa canti, sa iubesti, sa dansezi, sa fii vesel. Astia isi pot deschide 100 de cafenele, se pot trezi la ora 14, dupa ce au stat o noapte in club, ca oricum nu esueaza afacerea.

Ce am remarcat totusi interesant este ca nici o persoana de sex feminin nu comenteaza de rau pe blogurile acestor barbati. F interesant. Din experienta mea as spune ca de fapt chiar sunt atrase si placut impresionate de personalitatea acestora.

Iata ce se intampla insa cand in blogosfera dezvoltarii personale isi face aparitia o reprezentanta a sexului frumos,  Stella Aghenie, pe a carei parinti am avut ocazia sa ii cunosc personal, si pot sa garantez despre expertiza fetei in tot ceea ce spune. Doamnele si domnisoarele nu mai sunt la fel de dragute:

Cristina: dislike!

Simi: Plictisitor cu spume.

Maria: Adevarul e ca s-a umplut Romania de  nlpiste.

Concluzia  ... se intelege de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu